Test av Samba XXL

I Norge er det god tone å ikke skryte for mye av seg selv, men flyet sitt derimot, er det heldigvis lov å skryte uhemmet av. Undertegnede og Erlend var derfor spent når Arent Arntzen sa ja til å være med en tur i Sambaen vår. Vi ante jo av egen, og spesielt vår instruktør Odd Nybergs erfaring at Sambaen hadde gode flyegenskaper. Likevel har undertegnede noen spørsmål angående Sambaens egenskaper, og det det er her Arent kommer inn...

Arent har bakgrunn i Luftforsvaret med erfaring på F5 og F16, noe som også innebærer erfaring på blant annet Saab Safir og T37 (USA) . Han er også en aktiv seilflyger (inkludert acro) og motorseilflyger. Nylig tok han mikroflylappen (i Oppdal Flyklubb) for å være klar for opptrekk av seilfly med mikrofly (reglene er slik at motorflygere/seilflygere må konvertere til mikroflybevis uansett erfaring). Nyberg Flyservice har kjøpt inn en Aeroprakt som er forberedt for opptrekk av seilfly.

Tilbake til Sambaen: Vi trosset nord-vesten (som slett ikke er den verste vindretningen på Fagerhaug) og fløy av gårde. Arent var oppe tre turer med både Erlend og meg, tilsynelatende uten å bli lei - et bra tegn. Etter Arents mening har Sambaen suverene egenskaper og flyr som et ekte fly, akkurat slik et fly skal gjøre i følge Arent (og de fleste andre)..Underforstått betyr dette at man til en viss grad må vite hva man driver med. Sambaen er responsivt, glatt og svært aerodynamisk, men også forutsigbart og snilt når man har vent seg til de "friske" egenskapene. Takk for en morsom og lærerik dag:-)

Svein Arild Jørgensen

Tilbake til Samba XXL